Menu

Danmark Dejligst Koncert

Danmark Dejligst 2017 ...

- må vi præsentere ... Rasmus Nøhr med band og mange mange flere...!

 

Fredag d. 4 august på Hune Stadion...!

Læs mere om Danmark Dejligst på hjemmesiden her: Danmark Dejligst

Eller på FaceBooksiden - Danmark Dejligst: Danmark Dejligst FaceBook

Hvad er Danmark Dejligst koncerterne?

Danmark Dejligst vil sætte det ”gemte” Danmark på landkortet og skabe vækst i de dejlige områder i Danmark hvor social aktivitet som festivaller ofte forbigås. Formålet er at gøre afstanden mellem erhvervsliv og borgere mindre, og i stedet skabe en fælles platform som alle kan være en del af. Et projekt der bygges i fælleskab. For at festivallen kan bibeholde sin vision om at det er for alle, er den økonomiske faktor som gratis deltagelse, en vigtig del af Danmark Dejligst’ vision. Vi ønsker at styrke samhørigheden, skabe glade og sammenhold for alle, gennem musik og gode oplevelser.

Målgruppen for Danmark Dejligst er først og fremmest alle. Vi bestræber os på at skabe en festival som er familiær, hvor der er plads til både det yngre såvel som ældre publikum. I musikprogram, aktiviteter, mad mm. er der lagt vægt på, at hele familien sammen kan få en dejlig og indholdsrig dag. Der vil være lidt til alle, og meget til de fleste.
 Som bekendt afholdes festivalerne primært i provinsen, netop for at skabe fokus og vækst på områder der ofte overses.

Det startede med en musikbranche i krise

Ved årtusindskiftet ramte digitaliseringen for alvor den danske musikbranche. Pladeslaget faldt, og danskerne begyndte i stedet at hente musik gratis på internettet, også kendt som musikpirateri.
Branchens oplevede dramatisk dyk i omsætningen, både herhjemme såvel som internationalt, først og fremmest grundet det lavere pladesalg. Langsomt begyndte det digitale salg at overhale det fysiske, ved hjælp af stigningen i streamingtjenester og smartphones.
Også i billetsalg til livekoncerter, så man et svigtende salg, hvilket var problematisk for en branche, der nu var endnu mere afhængig af denne omsætning end nogensinde.

Drømmen om musik og fælleskab
En af de danskere, der netop havde oplevet at være en del af krisen, var musiker Rasmus Nøhr. Rasmus var træt af hvad der var ved at ske med musikbranchen og savnede det, der for ham betød allermest, nemlig at få lov til at spille. Ifølge Rasmus handlede musik først og fremmest om fælleskab og nærvær, og han mente samtidig at det er en af de få ting, som vi alle har mulighed for at nyde.
En idé begyndte at tage form. Rasmus drømte om muligheden for at skabe samhørighed mellem det danske folk, netop ved hjælp af musikken. Således startede det, der i første omgang blev betegnet som havefesterne Danmark Dejligst.
Grundideen var, at havefesterne skulle være for alle og derfor skulle være gratis. Samtidig var det vigtigt, at skabe noget i de områder af Danmark der ikke fik særlig opmærksomhed. Hvis musikken var for alle, handlede det netop om, at skabe noget hvor der intet var. ”Danmark har så mange dejlige områder, der er overset på landkortet. Det er vigtigt at vi begynder at have mere fokus på netop disse steder, så ikke alt opmærksomheden går til storbyerne. Jeg oplever at folk i provinsen er utrolig glade for projektet, og således også meget engageret og hjælpsomme. Dette er helt essentielt for Danmark Dejligst, der naturligvis er afhængig af frivillige hænder” udtaler Rasmus Nøhr.
Siden havefesternes begyndelse i 2012, er projektet vokset stødt. På sætlisten har der udover en større række amatørbands fra lokale byer, også været præsenteret store danske navne som Zididada, Bo Evers, Tue West og naturligvis Rasmus Nøhr selv. I dag besøger Danmark Dejligst festivalerne mere end tredive byer hver sommer rundt omkring i hele Danmark.

 

Skal vi være ligeså mange i Hune i 2017...?

Klip fra sidste år, hvor koncerten desværre regnede væk...

Luk