DBU's Pigeraket - et tilbud til at få flere piger til at spille fodbold

DBU udbyder hvert år en række børne og ungdomsaktiviteter, hvor Pigeraketten er een af disse.

Ønsker skolerne en DBU Pigeraket-aktivitet, så retterr man henvendelse til Pia Steen Bjerring, der vil hjælpe med arrangementet. Nedenfor ses lidt indtryk fra Pigeraketten, som blev afholdt i 2010 og 2011.

Læs mere om DBU's Pigeraket på http://www.dbu.dk/boern_og_unge/events_og_staevner/pigeraketten.aspx


DBU's Pigeraket landede på Jetsmark Stadion i 2011

Fredag d. 8. april landede DBU's Pigeraket på Jetsmark Stadion. Ialt 68 friske piger i alderen 6-12 år var mødt op for at få en sjov og oplevelsesrig eftermiddag med boldleg og motion i centrum.  DBU's Pigeraket har 10 øvelser som pigerne skal igennem. Øvelserne dækker over forskellige lege med bold på en alternativ måde. Hver øvelse har et spacesprog, hvor pigerne skal hilse på rumvæsenerne, der leder de forskellige øvelser. Når hilsenen er korrekt kan øvelsen gå i gang.  Under raket-farten besøger pigerne, der opdeles i mindre hold, Solen, Mælkevejen, Mars, Merkur, Uranus, Saturn, Jupiter, Månen og Satelitten.  Der blev leget fangeleg, gemmeleg, motoriklege og boldlege på rumfarten. Modsat sidste år hvor vejret også drillede med megen vind, så lykkedes det i år at finde en lille læ-krog på vores baner og vi kunne få Rumraketten sat op. Det vakte stor jubel hos de deltagende piger. På trods af den megen vind, så var der dejligt med sol, så pigerne fik god varme. Og alle de 68 piger og de 12 hjælpende forældre, SFO-personale og klubfrivillige nød eftermiddagens sol og varme i fulde drag. Dagens rumfart blev skudt i gang kl 13.00 og kl 16.00 var rumfarten forbi. Fra DBU og Jetsmark blev der sagt tak for en god eftermiddag på mini-multibanen og alle pigerne fik en lille erringringsgave med fra dagen. Jetsmark vil gerne sige specielt tak til SFO personalet, der deltager i arrangementet med de mange piger fra vores SFO'er og på gensyn i 2012.


 

DBU's Pigeraket fløj af sted på Pandrup Skoles SFO i 2010!

Tirsdag d. 24. august kl. 13.00 mødte hele 91 piger op til DBU's Pigeraket, som blev afviklet af Jetsmark IF i samarbejde med Pandrup Skoles SFO og Centralskolens SFO i Kaas. Siden pigeraketten blev startet op i 1997 har mere end 45.000 piger deltaget i DBU Pigeraket arrangementer rundt om i hele landet. Det er første gang at vi i Jetsmark IF har Pigeraket, men helt sikkert ikke sidste gang. Personale og hjælpere fra Jetsmark IF havde iklædt sig astronaut-rollen og havde hver især deres helt specielle rum-sprog ved de forskellige øvelser, som pigerne skulle igennem i løbet af eftermiddagen. De 91 deltagere blev delt op på 9 hold, der drog på forskellige ture ud i rummet. Hver gruppe lavede deres eget kampråb, som blev øvet flittigt hele eftermiddagen. Efter hver øvelse i rummet  rejste pigerne til Space-kontrolcenteret, hvor DBU's repræsentant, Bruno Hansen fra Aabybro tog imod deres points og sendte dem videre ud på rumfarten. Der blev spillet bold på Saturn og Mars og lavet øvelser på Solen og driblet på Mælkevejen alt sammen utraditionelle boldlege, der alle var udfordrende og sjove for deltagerne og helt sikkert også inspiration for alle pædagogerne, der deltog i dagens arrangement. På trods af det meget blæsende vejr med ilagte byger havde pigerne højt humør og gejst på deres færd ud i rummet. DBU's store raket kunne dog ikke sættes op pga den voldsomme vind, men i stedet blev varebilen anvendt som raket/rumcenter til dagens arrangement.


 

En rum-fodbold er også af en helt anden størrelse end dem vi normalt kender til.


På turen blev der serveret frugt, saft og kiks til deltagerne, der alle fik sved på panden og trang til en velfortjent pause i legen. Som afslutning på arrangementet fik alle de deltagende piger overrakt et flot diplom, bladet 'FodboldTøzer' fra DBU og en lyserød drikkedunk i en flot mulepose. Det var glade og trætte pige-rumvæsener, der tog hjem fra dagens SFO med en rigtig god oplevelse i bagagen.
 
Der skal fra Jetsmark IF lyde en stor tak til personalet fra de to SFO'er for deres astronaut-indsatser og gode humør til arrangementer og vi håber nu alle på, at en masse piger får lyst til at prøve fodboldspillet i vores lokale klubber.
 
Arrangementet vil blive fulgt op med en invitation til alle pigerne til en speciel træningsdag på banerne ved Jetsmark IF, hvor JBU konsulent Henrik Mogensen vil komme og lave træning med pigerne, trænere og ledere med interesse for pige-fodbold. 


Ultimate Web